
Uzun zamandır güncelleme yapamıyorum. Bayaa bi tembellik yaptım ama elimde bir sürü çalışma birikti. Bu arada Butik bir pastanede stajımı tamamladım. Bundan böyle en geç iki günde bir güncelleme yapacağım . Söz veriyorum. :)
Bu pastayı da bir arkadaşımın oğlu Enes için yaptım. Yalnız burada kullandığım krema farklıydı. O nedenle yalnızca kremanın tarifini yazıyorum. Pandispanyayı istediğiniz gibi istediğiniz boyutta hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Pastacı Kreması
1 lt süt
350 gr şeker
2 adet yumurta
100 gr nişasta
40 gr un
5 gr vanilya
Bütün malzemeler soğuk olarak karıştırılır. Ocakta karıştırılarak pişirilir. Soğutulur.
Ganaj
125 gr krema (küçük kutu kremalardan)
250 gr fildişi küvertür
50 gr şeker
1 yumurta sarısı
Yumurta sarısı ve şeker köpürtülür. Krema kaynatılır ocaktan alınır,içine çikolata atılıp eriyene kadar karıştılır. Yumurtalı karışım çikolataya eklenir ve soğutulur.
Ayrıca 1 kg tatlı krem şanti (Karton kutuda) - Metro yada pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz.
Kremanın Tamamlanması:
İyice soğumuş pastacı kreması mikserle çırpılır, içine ganaj eklenir karıştırmaya devam edilirken tatlı şantinin (şanti önceden çırpılmamış olacak) yaklaşık 2/3'ü yavaş yavaş bu karışıma eklenir. Krema istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edebilirsiniz.
Not : Fazla karıştırırsanız krema gereğinden fazla katılaşabilir sürmekte zorlanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder